Kezdőlap

    Szolgáltatások

     Galéria

 Elérhetőség

 

 

FAIL (the browser should render some flash content, not this).

manikűr, pedikűr, műköröm - Érden


Szolgáltatások:
 

 

Manikűr

Pedikűr

Műkörömépítés

Japán manikűr

Gel-lac

Paraffinos kéz -és lábápolás

Csillámtetoválás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körömhosszabbítással már az ókorban is próbálkoztak, de magát a műkörmöt, a körmét rágó fogorvos dr. Sitté találta fel 1830-ban, amikor a saját sérült körmét javította ki a fogászatban használt anyagokkal. Eszközeit átalakította, hogy a köröm ápolására is használni tudja őket. A körömbőr kezelésére rózsafapálcát használt, a körmök fényesítéséhez különböző krémeket és pasztákat alkalmazott.

1917. után jelentek meg az első csiszolóporos reszelők, körömbőr eltávolítók, folyékony lakkok. Ekkor még csak a köröm közepére került lakk, a holdacska és a körömvégek szabadon maradtak.

1930-32-es évek hatalmas változást hoztak a körömkozmetikában. Charles Revlon és kémikus testvére Joseph Revlon kifejlesztett egy átlátszó, majd a világon addig még egyedülálló pigment tartalmú körömlakkot. A pigmentek tették lehetővé a különböző színek létrehozását.

Az első műköröm 1934-ben került forgalomba, ‘Nu Nalis’ név alatt, Chicagóban, amelyet egy fogorvos fejlesztett ki.

Innen már hamar fejlődésnek indult a körömápolás, gyorsan megjelentek a körömreszelők és körömbőr-eltávolító eszközök. Ezután kezdték ismert színésznők viselni a valódi körömből készült vendégkörmöket, melyek nem bizonyultak túl tartósnak, így jelent meg a segédszövetes technika, mellyel megerősítették azokat.

A fogpótlások anyagára alapozva jelentek meg az első akrill anyagú műkörmök. Az USA-ban már az 1960-az években megjelent a ma használatos műköröm elődje, míg Európában csak 10 évvel később vált ismerté.

1974-ben Dr. Nordström új technológiát vezet be, amelyből a később kifejlesztették az UV fényre kötő műköröm alapanyagot, a zselét.