Kezdőlap

    Szolgáltatások

     Galéria

 Elérhetőség

 

 

FAIL (the browser should render some flash content, not this).

manikűr, pedikűr, műköröm - Érden


Szolgáltatások:
 

 

Manikűr

Pedikűr

Műkörömépítés

Japán manikűr

Gel-lac

Paraffinos kéz -és lábápolás

Csillámtetoválás

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

A kéz-, lábápolás, valamint a műkörömépítés nem újdonság, hiszen már az időszámításunk előtti évezredeken is végeztek hasonló eljárásokat, melyeket mi csak modernizáltunk.

Kezdetben a körömápolással és díszítéssel társadalmi hovatartozásukat fejezték ki a különböző hosszal és színekkel (a feljebbvalók mélyvörös körmöket viseltek, míg az alacsonyabb rangúak halványabbra színezték őket).

A kínai császárok nem csak az arany színt, az ezüstöt is megkedvelték, majd a Ming dinasztiában (1268-1644) már a vörös és a fekete is megjelent. Minél hosszabb volt egy köröm, annál feljebbvalóbb volt a gazdája. A festéket méhviaszból, tojásfehérjéből, zselatinból és gumiarábikumból keverték. Megerősítéshez rizsport, selymet és porcelánport használtak. A gazdag nagyurak arannyal és ezüsttel ékszerezték körmeiket.

A keleti kultúrában nagy hagyománya van a természetes alapanyagok használatának, a gyógyításban és a szépségápolásban egyaránt. A japán manikűr is a természetes alapanyagokat hívja segítségül a körmök ápolásához. Visszaadja a körmök természet adta szépségét, fényét, erejét. Elősegíti a természetes körömnövekedést. A méhviasz hatására a köröm megerősödik, színe élénkebbé, élettelibbé, fényesebbé válik. A körömlemezbe beépülő anyagoknak köszönhetően a köröm erős és rendkívül tartós lesz. A méhviasz alapú tápláló paszta a hatóanyagokat a körömbe juttatja, a púder pedig védőréteget képez a köröm felületén, mely hosszú ideig megvédi a környezet károsító hatásaitól.

A technikák és az alapanyagok azóta is folyamatosan fejlődnek, egyre korszerűbb, rugalmasabb és gyorsabban kötővé válnak az anyagok. A körömépítési technikák, fazonok és stílusok időről- időre megújulnak.